Известие

Collapse
No announcement yet.

156 Глъхне и пука при студен старт ???

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Encislav Покажи съобщение
    Бате сега като се замисля има някаква логика. Преди около месец имах проблем с бушоните. Правеше ми някъде късо по инсталацията и ми гореше бушона на перката (40 амперовия) Сллед ходене по мъките на няколко места, се оказа че четките на перката са заминали и от там не включва когато трябва и дори се стигна до прегряване. Та това ме навежда на мисълта, че евентуално може и да си прав за температурния датчик. Тоест при прегряването да е заминал. Как мислиш?
    Особено ако е с два разделени датчика. При прегряването малко е вероятно да замине датчика. Но кипящия антифриз може да повреди и термостата, а и повърхността на датчика (отлагания)
    П.П. Как реши проблема с крайния изключвател на плочката с резистора - окъси ли го или я смени цялата
    Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
    156 1.8TS 16V (01.2001)
    147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
    0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
      Ламбдата сработва на над 80 градуса. Тогава я възприема вече ЕКУ-то. И тогава излиза на живи данни

80 градуса на мотора ли ?
      Нашите ламбда сонди си имат вътре нагревател май май ...
      ...

Comment

П.П. Как реши проблема с крайния изключвател на плочката с резистора - окъси ли го или я смени цялата
        Смениха ми го като им казах че е дефектен, макар че от самолет се вижда че е изгорял и проблема беше в четките на перката. И четирите беха изхвръкнали, едната дори беше отчупена.
        Да се ядосваш, значи да наказваш себе си, за грешките на другите!
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение

80 градуса на мотора ли ?
          Нашите ламбда сонди си имат вътре нагревател май май ...
          Да, но до 8х градуса моторът се води все още на смукач един вид и там ламбдата не участва
          156 1.8TS 16V (01.2001)
          0879369082

Comment

И мойта е същата работа. Забелязвам обаче, че колкото е по студено, толкова по трудно е 1-вото палене. Случвало ми се е да я паля и да гасне по 3-4 пъти, а като съм я оставял да се пече по жегите сега е палела направо от раз при 1-во палене. Пука си иначе, ако успее да задържи някакви обороти де и сякаш ми понамирисва на бензин покрай нея. Иначе се оправя за 20-30 сек. и после няма никакви ядове нито на газ нито на бензин.
            ----------------------
            156 SW 1.8TS 07.2001
            Fiat Tipo 1.4Mi
            ----------------------

Comment

Много сме с тоя проблем, а 100% решение за сега няма... Моята не го прави винаги и не съм забелязал някаква зависимост. Като я изгася и я запаля пак всичко е точно. Не е от дебитомер!
              Last edited by Ivanov_; d.m.y г., 22:16.
              www.t-auto.bg

Носачи ATEC, Авточасти, Масла Bardahl, Motul, Castrol, Mobil < - клик

Comment

Първоначално публикувано от mmitaka83 Покажи съобщение
                И мойта е същата работа. Забелязвам обаче, че колкото е по студено, толкова по трудно е 1-вото палене. Случвало ми се е да я паля и да гасне по 3-4 пъти, а като съм я оставял да се пече по жегите сега е палела направо от раз при 1-во палене. Пука си иначе, ако успее да задържи някакви обороти де и сякаш ми понамирисва на бензин покрай нея. Иначе се оправя за 20-30 сек. и после няма никакви ядове нито на газ нито на бензин.
                Газ? Ами я си направи една диагностичка.
                Да направя едно заключение важещо особено за алфите на газ:
                1 - направете си първо колата да ви върви перфектно на бензин, без никакви проблеми. През това време забравете за газта
                2 - след като сте направили 1, включете на газ и карайте. Ако проблемите започнат, значи газовата не е нещо наред.
                2 не работи без 1, а 1 се скапва ако 2 не е наред
                Last edited by NightRider; d.m.y г., 22:21.
                156 1.8TS 16V (01.2001)
                0879369082

Comment

Газ? Ами я си направи една диагностичка.
                  Да направя едно заключение важещо особено за алфите на газ:
                  1 - направете си първо колата да ви върви перфектно на бензин, без никакви проблеми. През това време забравете за газта
                  2 - след като сте направили 1, включете на газ и карайте. Ако проблемите започнат, значи газовата не е нещо наред.
                  2 не работи без 1, а 1 се скапва ако 2 не е наред
                  Колата се оправя след 20-30 секунди работа на мотора , какви настройки, какви диагностики. Докато стигна до диагностика кьорава грешка няма да остане. Това е нещо което си влиза в нормален режим на работа малко по късно според мен. Все си мислех за бобина ама като гледам, че и с нови такива го имат същия проблем май няма да е такова. Гори 9/100 газ извънградско, какво да и настройвам или по-скоро разстройвам. И колата си върви ПЕРФЕКТНО и на двете.
                  ----------------------
                  156 SW 1.8TS 07.2001
                  Fiat Tipo 1.4Mi
                  ----------------------

Comment

Първоначално публикувано от mmitaka83 Покажи съобщение
                    Колата се оправя след 20-30 секунди работа на мотора , какви настройки, какви диагностики. Докато стигна до диагностика кьорава грешка няма да остане. Това е нещо което си влиза в нормален режим на работа малко по късно според мен. Все си мислех за бобина ама като гледам, че и с нови такива го имат същия проблем май няма да е такова. Гори 9/100 газ извънградско, какво да и настройвам или по-скоро разстройвам. И колата си върви ПЕРФЕКТНО и на двете.
                    Ма като студена в началото имаш проблем. И аз пиша в най-общия случай. Също така някои неща се виждат и само на контакт
                    156 1.8TS 16V (01.2001)
                    0879369082

Comment

така така ... и аз да се впиша и аз го имам същия проблем дори бях пуснал тема :P при мен зимата пък пали от рас нз дори не ми загасва паля зимата държи за 1мин 1200-1400 после сваля на 800 .. ,но на бензин пука като дам рязко гас и пусна педала и после пак рязко глахне и изпуква доста силно :Х (на гас няма никви проблеми нормален разход и при мен ....)
                      Alfa Romeo 156 - 1,6 ts - K&N air filter

Comment

Първоначално публикувано от alfaa156 Покажи съобщение
                        така така ... и аз да се впиша и аз го имам същия проблем дори бях пуснал тема :P при мен зимата пък пали от рас нз дори не ми загасва паля зимата държи за 1мин 1200-1400 после сваля на 800 .. ,но на бензин пука като дам рязко гас и пусна педала и после пак рязко глахне и изпуква доста силно :Х (на гас няма никви проблеми нормален разход и при мен ....)
                        А усеща ли се придръпване или прекъсване като дадеш рязко газ на скорост, примерно на втора с 3000 оборота и рязка газ?
                        www.t-auto.bg

Носачи ATEC, Авточасти, Масла Bardahl, Motul, Castrol, Mobil < - клик

Comment

Първоначално публикувано от alfaa156 Покажи съобщение
                          Еми чети и тук
                          156 1.8TS 16V (01.2001)
                          0879369082

Comment

Колеги с припукванията - като запалите на студено случайно да сте загледали дали ви пуши в началото бяло. Имате ли промени в нивото на антифриза, дори и малки?
                            156 1.8TS 16V (01.2001)
                            0879369082

Comment

Колеги с припукванията - като запалите на студено случайно да сте загледали дали ви пуши в началото бяло. Имате ли промени в нивото на антифриза, дори и малки?
                              моя от май месец не е мръднал (тогава го смених) не съм гледал за това . тия дни ще видя за бял пушек
                              Alfa Romeo 156 - 1,6 ts - K&N air filter

Comment

Първоначално публикувано от Encislav Покажи съобщение
                                Да кажа само че лично според мен (по метода на изключването) проблема НЕ Е от:
                                сондата (както написах по-горе сменях я)
                                свещи/кабели/бобини - сменени са и от тях не е
                                Декември месец сменявах и инжекторите и тях ги изключвам, тъй като зимата го имах същия проблем.
                                Каква сонда сложи? Като ти я монтираха после направиха ли адаптация на компютъра? Скоро гледали ли сте дали е още жива тая сонда? При мен проблема изчезна след смяна на сондата и адаптация - оригинална БОШ, която 3м след това умря, после се съживи и сега си е ОК.
                                НАЙТРАЙДЪР не знам след колко градуса почва да се чете сондата, ама моята е с нагревател и веднага и излиза графиката(къдравата) и както ти казах проблема беше в нея вкл. колебаенето на оборотите.
                                Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

Working...
                                X